tiistai 27. syyskuuta 2011

Berlin on my mind

Ensi viikolla sitä pääsisi taas vähän reissaamaan. Ollaan lähdössä kivan tyttöporukan kesken joka syksyiselle reissullemme. Viime vuonna pyörimme Lontoossa, tälle vuodelle valikoitui pitkän arpomisen jälkeen kohteeksi Berliini. Berliinissä viehätti lyhyt lentomatka, matkojen edulliset hinnat ja hyvät ostosmahdollisuudet, meikäläinen historiafriikkinä tietysti pikkuisen intoilee muurista ja sen semmoisesta. Onhan Berliinillä kuitenkin mielenkiintoinen historia - keisarillisesta Saksasta 1920-lukujen paheenpesäksi, natsit ja toinen maailmansota kaikkine kauheuksineen, muurin takaiset ajat... (Jotenkin silti luulen että tämä reissu tulee keskittymään pikkuisen enemmän shoppailuun ja huomattavasti vähemmän historian siipien havinaan...)

Oma jännitysmomenttinsa on hotelli. Napattiin CityDealista kesällä hotellipaketti, jonka kanssa sitten olikin säätämistä. Hotellia kun ei saanut varata tuon tarjouksen kanssa nettisivujen välityksellä vaan sinne piti joko soittaa tai meilata. Postia laitettiin mutta kukaan ei muutamaan päivään niihin vastannut, joten lopulta piti soittaa. Ensin puhelimen päässä ollut nainen ei tiennyt mitään mistään tarjouksesta, sitten huoneita ei halutuille päiville ollut vapaana, hän mm. ehdotti että siirtäisimme matkaa kuukaudella jolloin heillä olisi ollut tilaa. Kun ilmoitin että haluaisimme tulla juuri tuona ajankohtana, tilaa yht'äkkiä löytyikin. Hotelli on saanut netissä vähän ristiriitaisia arvosteluita, sijaintia kehutaan hyväksi, mutta osa valittaa mm. palvelusta. Eli tulee olemaan jännä nähdä onko meillä ylipäätään hotellivarausta ja missä siivouskomerossa saadaan nukkua.

Viime perjantaina suunnittelimme vähän jo matkaa. Torstai ja perjantai pyhitetään kaupoille, sunnuntaina katsellaan nähtävyyksiä, mahdollisesti Berliinin eläintarhaa. Jokin iltaohjelma olisi kiva, viime vuonna Lontoossa kävimme katsomassa We will rock you -esityksen, joka oli oikein vaikuttava, joskin emme oikein tajunneet että teatteri voi Lontoossa olla niinkin arkinen tapahtuma, jonne pukeudutaan rennosti ja otetaan vaikka vähän syötävää mukaan. Berliinissä olisi kiva nähdä jotain samantapaista, mutta kieli on kyllä ongelma. Ja kun porukalla matkataan niin mielipiteitäkin on monia. Tällä hetkellä harkinnassa ovat mm. Bruno Marsin konsertti, Blue Man Groupin esitys ja Forever Young-niminen musikaali. Saapa nähdä minne lopulta päädymme...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!