sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulukuinen Tallinna

 Teimme eilen pikkujouluretken joulukuiseen Tallinnaan. Ihan parhaimmillaan se ei ollut, sää ei tällä kertaa suosinut. Tuuli oli kova ja suurimman osan aikaa sataa tihkutti. Sään ja pitkään kestäneen lounastamisen jälkeen laskeutuneen pimeän takia kuvia ei ole kauheasti, mutta reissu oli mukava ja seura mitä parhainta.

Tykkään kovasti Tallinnan vanhan kaupungista, se on tunnelmallinen ja kaunis. Kivoja ravintoloita ja kahviloita löytyy vaikka kuinka, täkäläiset paikat vaikuttavat aika kliinisiltä niihin verrattuna.

Lounastimme ravintola Controvertossa (Vene 12), jossa ruoka oli ihan hyvää ja miljöö viehättävä, tosin palvelu oli aika hidasta ja takkuilevaa, osa tilauksesta unohdettiin, ruoan saaminen kesti ja mm. servettejä saatiin pyytämällä pyytää. Kenties meidän tarjoilijalla oli huono päivä...

Jälkkäriä nautimme Josephine -nimisessä suklaakahvilassa, jonka sisustuksessa oli vanhan maailman hohtoa. Kuvia ei valitettavasti ole, koska kahvilassa kuvaaminen oli kuulemma ehdottomasti kielletty. Paikasta sai ostaa herkullisia konvehteja tai suklaisia kakkuja. Minä testasin itävaltalaistyylistä suklaa-kirsikkakakkua, joka oli kyllä herkkua, mutta oli todella makeaa herkkua!

Pieni miinus Tallinnan matkailussa on kyllä itse matka, laivan tungos ahdistaa ja humalaiset turistit lähinnä ärsyttävät.

Nyt voinkin siirtyä haaveilemaan seuraavasta reissusta, johon on enää vajaa kuukausi. Tämä matka tuli vastaan aika yllättäen ja noin minuutti sitten selvisi että pääsemme ukkosen kanssa reissaamaan...


Joulupallot voi ripustella näinkin, kiva idea mielestäni. 
6 kommenttia:

 1. Seuraavaan reissuun vajaa kuukausi! Mihin, mihin? :-)

  VastaaPoista
 2. Yhdelle kaverilleni jäi Lontoon matka "käteen" eli ei pääse lähtemään ja kun matka osui mun talvilomaviikolle, niin lätkäistiin kolme kärpästä yhdellä iskulla, mä pääsen reissuun, kaveri sai avun pulmaansa ja Miekkonen pääsee ekaa kertaa elämässään Lontooseen!

  Tänään aloin jo vähän googletella noita Lontoon juttuja. Miekkosen kanssa kun voi hienosti koluta sekä kauppoja että museoita - täydellinen matkakumppani mulle!

  VastaaPoista
 3. Voi ihanaa! Pääset auttamaan ystävää näin hienolla tavalla.

  Sinä kun olet jo vähän lontooseen tutustunutkin, niin voit näyttää miähelle parhaat puolet ja katsastaa vielä itse lisää uusia juttuja. Kuullostaapa siis hienolta :-)

  VastaaPoista
 4. Mulla olisi haaveissa Towerin linnaan pääseminen, se olisi paikka jossa riittäisi koluttavaa! Ja kello viiden teetä voisi olla hauska nauttia ainakin kerran...

  VastaaPoista
 5. Mihinkäs ajankohtaan se teidän reissu tarkalleen ottaen ajoittuu?

  VastaaPoista
 6. Loppiaisena lähdetään eli kolmisen viikkoa vielä..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!