tiistai 2. huhtikuuta 2013

Viikko Venetsiassa: nähtävyydet

 Venetsia itsessään on jo oikeastaan nähtävyys, ainakin minulle se suurin juttu oli kujilla kierteleminen, upeasti rappeutuneiden talojen ihastelu ja fiilistely noin yleensäkin. Sanovat myös että Venetsiassa eksyminen on ehdottomasti oleellinen osa matkakokemusta ja se ainakin meiltä onnistui, useampaankin kertaan. En yleensä eksy reissuillamme, mutta nuo pikkukujat kyllä uhmaavat kaikkea logiikkaa! Onneksi kaupunki on kuitenkin niin pieni että kovin pahasti ei voi päästä eksymään ennen kuin Grand Canale tai meri tulee vastaan.

Nähtävyyksien osalta ne tunnetuimmat taisivat tulla nähdyksi - Dogen palatsi, Pyhän Markuksen kirkko aukioineen, Huokausten silta, Rialto... Kaikki vaikuttavia paikkoja. Palatsissa tosin olisin halunnut nähdä enemmänkin huonekaluja ja tuon aikaista elämää tyhjien huoneiden ja maalausten sijaan, jotka toki olivat vaikuttavia nekin.

Dogen palatsia
korjattiin.
Pienoismalleista ja sotahistoriasta pitäville suosittelen Storico Navalea, merimuseota. Venetsian historia merimahtina on kiehtova ja museossa on siitä monta palasta. Jonottaa ei tarvitse, näyttelyissä on mukavan väljää eikä lipun hintakaan, 1,50 eur, päätä huimaa. Kannattaa kuitenkin huomata museon erikoiset aukioloajat, se nimittäin sulkee ovensa jo 13:30.

Lukutoukkana minua kiinnostivat luonnollisestikin myös kirjalliset nähtävyydet, kuten Caffe Florian, jonne Casanovan sanottiin vieneen naisensa kaakaolle ja Harry's Bar, jossa Hemingwayllä oli oma pöytänsä. Venetsialaiset ovat kuitenkin osanneet hinnoitella nämä nähtävyydet taitavasti, Casanovan nimikkokaakaolla oli hintaa 10 euroa ja Harry's Barkin kuuluu olevan sangen hinnakas paikka. Halusin myös kovasti kurkistaa kansalliskirjastoon mutta epäonnekseni siellä oli yksityistilaisuus juuri tuona päivänä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!