perjantai 18. marraskuuta 2011

In the Movies

Minusta on aina kiva lukea muiden elokuvavinkkejä, joten ajattelin jakaa muutaman omista elokuvakokemuksistani. Osa elokuvista on vanhempia, osa uusia, mitä nyt on kulloinkin tullut katsottua. (Kuvat: Pinterest.com)

Chaplin (1992)
- Hieno elokuva miehestä, joka oli todellinen elokuvan uranuurtaja. Oikeasti pikku kulkurin elämä ei ollut ihan niin traaginen kuin kulkurin hahmo antaa ymmärtää, vaikka suruja ja murheitakin riitti. Tykättiin kovasti, hyvä jo yleissivityksenkin kannalta.
Mielenkiintoista: Geraldine Chaplin, Charlien tytär, näyttelee elokuvassa isoäitiään.
Lainaus: (Charlie Chaplin) Nothing quite like it. The feeling of film.

Englantilainen joka nousi kukkulalle, mutta laskeutui vuorelta (1995)
- Hugh Grant nuorena ja ujona sydäntenmurskaajana. Leppoisa komedia karttureista ja pienestä walesiläisestä kylästä, joka ei aio hevillä luopua vuorestaan. Tarina perustuu ilmeisesti tositapahtumiin, mikä lisää mielenkiintoa. 

Johnny English (2011)
- Johnny Englishiä kävimme katsomassa erään pitkän työviikon päätteeksi, aika väsyneinä. Leffa oli juuri siihen mielentilaan sopiva. Helppoa ja hauskaa, pakko myöntää että Rowan Atkinson on melkoinen taituri komiikkansa kanssa vaikka Mr Bean olikin minusta äärettömän ärsyttävä.

Piiat (2011)
- En oikein tiedä miten kuvailla tätä elokuvaa, kenties se on lämminhenkinen draamakomedia. Ainakin siinä saa nauraa, järkyttyä ja vähän itkeäkin. Luin ensin kirjana ja raahasin sitten herra Norkunkin elokuviin. Kirja oli, luonnollisesti, elokuvaa parempi, mutta elokuvakaan ei ole yhtään hullumpi. Myös herraseni piti elokuvasta. Aiheena on mustien kotiapulaisten elämä Amerikan etelävaltioissa 1960-luvulla - siitä varmaan arvaakin jo aika paljon juonesta. Aidon oloiset näyttelijät ja varsinkin pieni Mae Mobley varasti sydämeni.
Lainaus: (Aibeleen Clark) You is kind. You is smart. You is important.

Three Musketeers (2011)
- Aina välillä on kiva käydä katsomassa seikkailuelokuvia, varsinkin tällaisia kuin Kolme muskettisoturia. Aivot saa laittaa narikkaan, nauraa vähän ja olla viihdytetty. Tässä pätkässä on lauma hyviä näyttelijöitä ja Orlando Bloomkin nähdään vaihteeksi pahiksena. Shown taitaa kuitenkin varastaa Milla Jovovichin esittämä Milady. Luulen kyllä että tuotantotiimi on hiukkasen ottanut vapauksia alkuperäisen tarinan suhteen...

Immortals (2011)
- Tämä oli herran valinta, vaikka kyllähän antiikan mytologia aina kiinnostaakin... Kyseessä on siis Theseuksen taruun perustuva sotaisa 3D-filmatisointi, jossa ohjaajana on Tarsem Singh. Paha kyllä, en muistanut ennen elokuvaa että Singhin elokuvat, vaikkakin upeita visuaalisuudessaan, ovat monesti minusta yhtä pelottaviakin kuin painajaiset. Siitä tulikin siis rentouttava lauantai-ilta, sain pelätä kaksi tuntia. Mickey Rourke tekee muuten uskomattoman roolityön leffan pahiksena, kuningas Hyperionina, ja jättää kaikki muut varjoonsa. Freida Pinto (Slumdog Millionaire) on uskomattoman näköinen...

Pahan oma (1997)
- Brad Pitt nuorempana, Harrison Fordista lisäplussat. Leffa käsittelee Pohjois-Irlannin tilannetta ja IRAta. Synkkä aihe, mutta hyvä toteutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!