maanantai 14. marraskuuta 2011

Kuvankäsittelyä

Sain JohannaH:lta inspiraation kuvankäsittelyyn, samalla se on osa marraskuun kuvahaastetta. Kuvankäsittely olikin ihan hauskaa vaihtelua ja pidän siitä, että epätarkkakin kuva voi saada uuden elämän tätä kautta. Mitään tiettyä tyyliä en itselleni ole löytänyt, kunhan vaan leikin Photoscapella ja Pixlr-o-maticilla.
Tässä kuvassa on nyt leffajulistemeininkiä.  Kuva on tehty Pixlr-o-Maticilla, ensin filtterillä sini-keltainen tausta ja sitten lisättiin vielä tähtiä...

Tässä käytin ensin Pixlr-o-Maticin filtteriä kuvan valoituksen muuttamiseen, sitten Photoscapen Oilpainting-käsittelyä saadakseni maalausmaisen pinnan.

Tämä on yksi (epäonnistunut) valoitusaikakokeilu.  Pidin kuitenkin  valkoisen taustan ja keltaisen raikkaasta  yhdistelmästä, joten halusin tehdä tästä jotain. Mukana jälleen kerran Pixlr-o-Maticin hivenen punertava värifiltteri ja vielä vähän "auringonsäde" -efektiä päälle. Kokeilin myös Photoscapen Oilpainting -efektiä, joka tosin ei mainittavammin näy lopputuloksessa. Aurinkoisen alkusyksyn tunnelmaa!

Tässä leikittiin keväisellä kuvalla perunanarsisseista. Käytössä jälleen kerran Pixlr-O-Matic, jonka avulla valoitin taustaa vähän lisää. Lisäsin myös kuvan kankaisen pintaefektin ja kehykset saadakseni aikaan sellaista mummola-fiilistä.

Tämä kuva on tainnutkin alkuperäisessä muodossaan olla jo blogissa, tässä Pixlr-O-Maticin filtterillä ehostettu taivas. Lopputulos ei millään muotoa ole luonnollisen näköinen, mutta väritys tuo jostain syystä mieleen vanhat maalaukset Leonardo da Vincin ajoilta.
Lopuksi kuva Berliinistä. Charlottenburgin palatsin patsas sai muuttua kreikkalaista aihetta esittäväksi tauluksi Pixlr-o-Maticilla. Ensin filtteröin väriä, sitten lisättiin valkoinen valoitusefekti toiseen reunaan esittämään "räjähdystä". Ties mikä antiikin ajan eeppinen taistelu tässä on käynnissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!