sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Wonton sunnuntai


Sunnuntaina meillä kokkailtiin kiinalaista, tällä kertaa Wonton -nyyttejä. Nyyttien valmistus on valmistaikinan avulla melko yksinkertaista ja nopeaakin, meidän nyyttisatsimme valmistui reilussa puolessa tunnissa.

Meillä oli täytteenä jauhelihamassaa, jonka voi maustaa oman maun mukaan. Massan maustoimme ja teimme samaan tapaan kuin vaikkapa lihapullataikinan. Wonton-taikinan ostimme paketissa aasialaisia elintarvikkeita myyvästä kaupasta, pakasteena olevat taikinan lehdet muistuttavat mielestäni ulkonäöltään aamupalajuustoa!


Nyytin tekeminen on helppoa! Otetaan yksi taikinalehti kämmenelle, kostutetaan reunat vedellä, laitetaan täyte keskelle ja suljetaan koko paketti.



Kun nyytit on tehty, ne keitetään.  Meillä kasarissa oli veteen sekoitettua ankkakastiketta ja merilevää, mutta esim. kanaliemestä saisi myös mukavasti makua nyyttiin. Nyyttejä keitetään hämmennellen n. 15 minuuttia ja sitten ne ovatkin valmiita syötäväksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!