perjantai 8. kesäkuuta 2012

Minustako meditoija?

Torstai-aamuna kokeilin jotain ihan uutta. Kun huomasin että työpaikkani järjestää mahdollisuuden kokeilla aamumeditaatiota (tai mindfullnessia yritysmaailman termein), merkkasin päivän heti kalenteriini. Tunnen että elämässäni on tilausta jollekin joogan tyyppiselle asialle joten mieleni teki kokeilla tätä.

Aamukahdeksalta siis sipsuttelin rohkean kollegani kanssa neuvotteluhuoneeseen, josta oli tilapäinen mietiskelyhuone kokeilua varten. Hetkeä myöhemmin könysimme lattialle kun tunnin vetäjä, Taneli Hallanaro, esitteli meille ne kolme, yksinkertaista meditaatioharjoitusta, jotka tulisimme tekemään.  Hän kertoi meditaation auttavan mm. stressin vähentämiseen, keskittymiskyvyn parantamiseen ja rentoutumiseen - kaikki tuikitarpeellisia taitoja kiireisessä nykymaailmassa! Meditaation on myös todettu ehkäisevän masennusta ja vähentävän ahdistusta sekä parantavan itsetuntoa, luottamusta ja muistia. Tämän lisäksi Taneli mm. neuvoi meitä sulkemaan silmämme, jota emme ympäristöämme tarkkailemalla hairahtuisi ajattelemaan. Meditaation syventäminen taas onnistuu esimerkiksi keskittämällä tietoisuus oman hengityksen seuraamiseen.

Kokemus oli oikein positiivinen. Vaikka huomasinkin hairahtuvani aina silloin tällöin, pärjäsin mielestäni aika hyvin vasta-alkajaksi ja sain pääni hetkittäin ajatuksista tyhjäksi. Tanelin kilistäessä kelloa harjoituksen päättymisen merkiksi, arvelin aikaa kuluneen n. 20 minuuttia. Mutta olimmekin rauhoittuneet ja keskittyneet lähes tunnin! Ajan kulumista ei siis juurikaan huomannut, muuten kuin korkeintaan siitä, että asentoa joutui silloin tällöin muuttamaan jalan puutumisen takia. Tunnin jälkeen olo oli yllättävän virkeä ja pirteä ja kokemus tuntui niin mukavalta että saatanpa kokeilla samaa harjoitusta itsekseni kotonakin!

Taloussanomien uutinen Mindfullnessista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!