lauantai 20. lokakuuta 2012

Vinkki: Ihana Evernote

Törmäsin äskettäin ihanaan ohjelmaan, Evernoteen. Se on netistä ladattava ilmainen ohjelma, jolla saa näppärästi napsittua talteen netistä kiinnostavat artikkelit.

Evernoten Web Clipper on Chrome-selaimeen asennettava lisäohjelma, joka tuo osoiterivin viereen pienen norsunkuvan. Kun halutaan saada talteen vaikkapa resepti, maalataan haluttu alue, klikataan norsua, kirjaudutaan omalle tilille sisään ja tallennetaan leike. Leikkeelle voidaan tallentaa omia avainsanoja ja kommentteja, jotta se löytyy myöhemminkin helposti.

Leikkeleitä pääsee selailemaan omalle tilille kirjautumalla, jossa leikkeleet voi järjestellä omiin muistikirjoihinsa, esim. reseptit järjestellä omaan muistikirjaansa ja vaikkapa matkajutut omaansa. Nettileikkeiden lisäksi sovellukseen kirjoittaa myös omia muistiinpanoja tai itse otettuja valokuvia tms. Muistikirjan voi myös jakaa toisen käyttäjän kanssa.

Olen käyttänyt Evernotea muutaman kuukauden ja listojen tekoon ihastuneena olen kokenut ohjelman todella näppäräksi. Omaan Evernoteeni olen tallettanut reseptien ja matkavinkkien lisäksi mm. juttuja kirjoista jotka haluaisin lukea, jumppa-ohjeita sekä kaikenlaista sekalaista sälää, jonka pariin haluan kenties joskus palata.

Evernotesta on myös oma mobiiliversionsa, joten kun ollaan menossa, on helppo palata täydentää vaikka kauppalistaa.  Evernotesta on olemassa sekä ilmainen että maksullinen Premium-versio, ilmaisversiossa aarteita saa kuukauden aikana tallettaa maksimissaan 60 MB verran. Minulle ilmaisversion tallennustila on riittänyt kyllä aivan mainiosti, tällä hetkellä tilaa on varattuna runsaat 1% varastotilastani!

2 kommenttia:

  1. Oho!! Tuo kuulostaa ihan mahtavalta ohjelmalta. Nyt kyllä kiinnostuin ja ties vaikka olisin tuleva Evernoten käyttäjä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tämä on ihana ohjelma, monesti netissä pongaan jonkun kivan jutun ja ajattelin että tuo pitää muistaa. Mutta kuinkas sitten käykään kun on hatara pää ja miljoona juttua?!

      Poista

Kiitos kommentistasi!