perjantai 14. syyskuuta 2012

Sunday Brunch

Viime sunnuntaina halusin kerrankin herkutella ihan kunnon aamiaiselle - tehdä oikean brunssin. Meillä sunnuntai on usein laiska lähtemään liikkeelle, jokainen herää omia aikojaan ja aamupalakin nautitaan milloin sattuu. Viikolla halusin kuitenkin hemmotella siippaani tekemällä herkkuaamupalan. Kömmin siis vähän aikaisemmin ylös ja aloin hääräilemään. Edellisenä iltana oli leiponut kaura-mustikkamuffinseja (ohje osuvasti nimettyihin Murun mustikkamuffinsseihin löytyy täältä), sen lisäksi heitin patonginpaloista kyhäämäni crostinit uuniin pecorinon kera uuniin.

Pöytään tuli luumujen ja viinirypäleiden lisäksi myös leipäjuustoa ja useamman sorttista voileipäainesta, tein mm. yrttisestä tuorejuustosta ja tonnikalasta leivälle tahnan. Juomina tarjoiltiina rooibosia ja tuoremehua. Avasin verhot ja päästin aamuauringon sisään keittiöön ja hipsin herättelemään unikekoa.

Yllätys osoittautui mieleiseksi. Mieheni yleensä laittaa meillä ruoan ja oli siksi mielissään kun sai kerrankin itse istua valmiiseen ja kukkuraiseen pöytään. Herkuista crostinit taisivat olla se paras juttu, ainakin siitä päätellen kuinka nopeasti palaset lautaselta katosivat. Näin jälkikäteen ajatelleen ruokaa kyllä tuli varattua ihan armeijan tarpeisiin, mutta kerrankos sitä kultaansa hemmottelee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!