sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Viikko Venetsiassa: asunto

Maaliskuu toi tullessaan kauan odotetun lomaviikon Venetsiassa ja onnekseni olin tervehtynyt jo sen verran
että jaksoimme seikkailla pitkin poikin kaupunkia. Varoituksen sana kuitenkin huonojalkaisille tai muuten vain  liikuntarajoitteiselle, Venetsia on siltojen ja rappusten kaupunki!

Asuimme tällä kertaa hotellin sijasta vuokratussa huoneistossa, se oli hintavertailujen perusteella osoittautunut edullisemmaksi vaihtoehdoksi. Valittu asunto oli sijainniltaan hyvä, vain noin 10 min. kävelymatkan päässä Rialtosta tai San Marcon aukiolta ja se näytti kuvissa siistiltä ja viihtyisältä. Plussaa tuli mm. ilmaisesta wi-fi yhteydestä sekä aikaisempien vuokraajien kehuvista kommenteista. Kuvia asunnosta emme tietenkään muistaneet ottaa ennen levittäytymistä, mutta niitä löytyy Truly Venicen sivulta, klik!

Näköala huoneiston
isosta makuuhuoneesta.
Huoneiston vuokraaminen osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi, oli kiva istua olohuoneessa pitkän päivän jälkeen katselemassa kuvia ja miettimässä seuraavan päivän toimintasuunnitelmaa. Ruokaa emme kämpillä laittaneet, mutta jääkaappi ja teekeitin olivat kovassa käytössä. Herkutteluun kyllä tarjoutui parempia mahdollisuuksia kaupungin monissa ravintoloissa...

Vuokraaminen sujui helposti netin kautta, tilatessa meitä pyydettiin myös ilmoittamaan lentomme saapumisaika. Soitimme vuokrausfirmalle lentokentän vesibussiin päästyämme ja tapasimme välittäjän lähimmällä "bussipysäkillä", josta hän vei meidät asunnolle ja näytti mukavuudet. Asunto vastasi kuvattua oikein hyvin, ainoastaan luvattu televisio ei sattumalta toiminut mutta se ei ollut meille avainasia. Myös lähteminen sujui helposti, tyhjensimme roskat kadunvarteen (venetsialaiset jättävät täydet roskapussit talonsa ovenpieleen) ja jätimme avaimet pöydälle.

Lopuksi vielä varoituksen sana herkkäunisille, äänieristys ei ole vanhoissa venetsialaistaloissa ihan Suomen tasolla. Meidän asuntomme oli pohjakerroksessa, sijoitettuna siten että pienemmät makuuhuoneet olivat kanaalin puolella ja iso makuuhuone kadun puolella. Ymmärtääkseni pienet makuuhuoneet olivat melko hiljaisia mutta ainakin isoon makkariin kuuluivat kadulta kaikki äänet kristallinkirkkaasti. Onneksemme katu oli hiljainen öisin, havahduimme vasta aamulla työmatkalaisten ääniin. Siispä suosittelen ottamaan korvatulpat mukaan mikäli äänet häiritsevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!