sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kirjallinen aamiainen ja ilta meren rannalla


Oi, eilinen oli paras lauantai aikoihin. Aamu alkoi hyvin pitkien unien jälkeen - jälleen kerran tuli todistettua itselleen se, kuinka tärkeää kunnon uni onkaan. Perjantain väsynyt ihmisraunio oli ihan eri ihminen lauantaina, edes sateinen keli ei masentanut kun tiesi kuinka paljon kivoja juttuja lauantai toisi tullessaan.

Päivä alkoi kirjallisissa merkeissä osallistuessani Proosaa ja marmeladia -kirjailija-aamiaiselle Akateemisen kirjakaupan Café Aallossa. Tilaisuudessa esikoiskirjailija Kristiina Vuori esitteli juuri ilmestynyttä kirjaansa Näkijän tytär, 1200-luvun Suomeen sijoittuvaa historiallista romaania. Tapahtuma oli lämminhenkinen kirja-ihmisten kokoontuminen ja uteliaisuuteni heräsi Näkijän tyttärenkin suhteen - luulenpa että tässä on yksi kesäkirjoistani!


Croissantien ja kirjallisen teenjuonnin jälkeen kipitin kotiin ja suuntasin kaupan kautta Porvoon Emäsaloon, suomalais-irlantilaisilla grillikemuille. Perillä meitä odotti synkeähkö keli ja kokonainen hyttysparvi. Nehän tosin eivät menoa haitanneet - maisemat olivat upeat, seura hyvää ja ruoka herkullista. Sain mm. maistaa ensimmäistä kertaa elämässäni grillibanaaneja, mikä muuten ei ole yhtään hullumpi idea! Grillauksen jälkeen saunottiin oikein kunnolla ja talviturkkini lensi kaaressa mereen! Ilta päättyi ihanan raparperipiirakkaan ja tiukkaan Uno-matsiin kynttilänvalossa meren myrskytessä ulkona - aivan ihanaa! Kotiinpäin ajellessamme tuntui siltä kuin olisimme olleet koko viikonlopun lomalla, merituuli taisi puhaltaa arkiajatukset pois päästä oikein kunnolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!