torstai 28. kesäkuuta 2012

Onni on täydellinen teekuppi

Pidän kauniista esineistä, joskus melkein yllätyn huomatessani kuinka niiden näkeminen tai koskettaminen tuokin iloa. Monien muiden tapaan säilöin aarteitani kaapin hyllyille ja laatikoihin, säästin niitä erikoistilanteisiin. Sitten kerran sain ahaa-elämyksen kuultuani naisesta joka oli vuosikausia kerännyt ja säästänyt kallista astiastoa, joka sitten muuton yhteydessä katosi. Tuli melkein surullinen olo naisen puolesta. Kaikki se säästäminen - eikä hän koskaan päässyt nauttimaan aarteistaan!

Muuttaessamme uuteen kotiin tein siis tässä asiassa täyskäännöksen. Kaivoin kauniit tavarani esille, käyttöön ja näkyville, rumat hautautuivat kaapin perukoille. Ratkaisu on ollut hyvä, on pientä arjen luksusta vaikkapa aloittaa aamu kauniilla aamiaisastioilla.

Olimme eilen etsimässä ystäville häälahjaa kun törmäsin alessa teemuki-settiin, joka suorastaan huusi nimeäni. Se oli juuri sellainen mitä olen jo pidempään toivonut itselleni - ja nyt iloisessa 40% alennuksessa. Halusin sen. Ja vein aarteeni kotiin onnellisena. Ihastelin ja valokuvasin, vähän naurattikin ajatella kuinka helposta se ihmisen onni joskus onkaan kiinni. Tänä aamuna mieheni yllätti höperön vaimonsa nousemalla ennen minua ja laittamalla valmiiksi kupillisen suosikkiteetäni, uuteen ihanuuteeni kaadettuna. Jopa alkoikin aamu ihanalla tavalla!

6 kommenttia:

 1. Aivan ehdottoman tärkeitä tuollaiset "pikku" asiat!!! Mä niin ymmärrän sua! :)

  nimim. "enemmän arjen kauneutta ympärillemme"

  VastaaPoista
 2. Aarteet kaapeista käyttöön vaan, enemmän iloa niistä siten saa. Ja enemmän nyt-ajattelua eikä "sitku". Ja niitä pikku iloja, niinkuin vaikka kiva kuppi. :)

  VastaaPoista
 3. Yritän ylläpitää samaa käytäntöä: juuri ne kaikkien arvokkaimmat ja kauneimmat pitää olla käytössä jatkuvasti, jotta niistä saisi mahdollisimman paljon iloa irti !

  Aivan ihana tuo sinun uusi kuppisi ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petriina, minäkin sitä ihastelen aina aamuisin...

   Minä ainakin aion panostaa jatkossa siihen että etsin mielummin jokapäiväistä kauneutta ja iloa kuin säästelen. :)

   Poista
 4. Kylläpä onkin kaunis kuppi! Pitääkin miettiä, olisiko missään kaappien perukoilla niitä "parempia" astioita - niistähän pitää saada nauttia eikä hautoa kaapissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Jotenkin tuntuu että kaunis astia ansaitsee myös olla näkyvillä ja tulla käytetyksi, hukkaanhan se menee kaapin perukoilla...

   Poista

Kiitos kommentistasi!