Raakasuklaan juttu on se, että se on tarkoitus normaalia kaupan suklaata terveellisempää. Mainospuheissa tietysti luvataan kaikenlaista, itse olen ainakin huomannut sen, että vaikka tavallista suklaata tekisi joskus mieli vetää levyittäin, raakasuklaata en pysty syömään montaa palaa kerralla - sen verran tuhtia tavaraa se on.
Raakasuklaan saa nimensä siitä, että toisin kun normaalia suklaata, sitä ei kuumenneta jolloin kaakaopavuissa olevia ravintoaineita olisi jäljellä suklaassa mahdollisimman paljon. En aio tässä luetella ravintoaineita tms, niistä voivat kiinnostuneet lukea lisää vaikkapa raakasuklaa.comista.
Ihana touhu alkaa sillä että tehdään kaakaovoin palasista pientä silppua, joka sitten sulatetaan vesihauteessa. Pidän tästä vaiheesta paljon, koska kaakaovoi tuoksuu hyvältä ja on nimensä mukaisesti ihanan rasvaista - kädet tykkäävät tästä vaiheesta! Kaakaovoihin sotketaan kookosöljyä ja sitten sekoitellaan taas. (Ja nuuskutellaan kaakaovoita ja kookosöljyä!)
Rouhittua kaakaovoita |
Kun rasvat on sekoitettu, lisätään kuivat aineet. Meillä ne ovat kaakao-, Maca-, ja Lucumajauheet. Näitä lisäillään oman maun mukaan. Raakasuklaan teko on muutenkin meillä aika fiilispohjaista, aineksia laitetaan oman maun mukaan, välillä aina pysähdytään maistelemaan ja etsitään sitä hyvää makua ja koostumusta. Makeutusainetta voi laittaa oman maun mukaan, meillä käytetään hunajaa makeutukseen.
Välillä aina sekoitellaan. |
Lopuksi herkut laitetaan muottiin kovettumaan |
Ja eikun syömään. (Onpahan muuten harvinaisen huono kuva...) |
Mulla on ollut kaapissa jo pitkään Cocovin raakasuklaa"pakkaus", mutta en ole saanut tehdyksi jostain syystä. Sinä olet jo tosi pro kun teet omia reseptejä :-) Jospas saisi nyt joulun aikaan kokeiltua itsekin!
VastaaPoistaMä olin Jaakko Halmetojan (Mr. Raakasuklaa.com) kurssilla alkuvuodesta ja sieltä jäi päähän sellainen oppi, että suklaaseen voi sekoitella vaikka mitä kivaa, sen kun maistelee ja etsii oikean yhdistelmän. Tosin nämä mun jutut on aika perusreseptejä, pähkinöitä ja semmoista. Mutta juuri testasin (taas) yhden konvehdin ja kyllä ne hyviä olivat. :)
VastaaPoista