maanantai 13. helmikuuta 2012

Gelato-viritelmiä

Tästä se lähtee!
JohannaH:n kanssa olemme jokusen kerran intoileet italialaisen gelaton perään. Reippaana tyttönä minä siis googlettelin reseptejä joita kokeilla omassa pienessä jäätelötehtaassamme. Jätskikone tietysti puuttuu, mutta tämän päiväisten kokeilujen jälkeen, mieheni alkoi innostua ajatukselle moisen vempeleen hankinnasta. Ja onhan se pian pitkä kuuma kesäkin taas tulossa, mikäs olisi mainiompaa kuin itse tehty, tuoreista ja hyvistä raaka-aineista tehty viileä herkku!

Meidän tehtaassa kokeiltiin kahta makua, perusmansikkaa sekä vähän eksoottisempaa - herukoita ja karhunvatukoita kookoskermassa. Jälkimmäinen yhdistelmä syntyi ihan sen perusteella mitä nyt kaapeista sattui löytymään. Tässä sekoituksessa käytettiin makeutusaineena hunajaa. Miespuolinen koemaistaja oli sitä mieltä että maku oli hiukan turhan hapan, naispuolinen maistaja taas mässytti iloisesti menemään... Mansikkajätski sen sijaan oli molempien mielestä onnistunut.

Valmis tuote ei ollut kyllä yhtä kaunista kuin Italiassa, selkeästi prosessissa on vielä kehiteltävä. Muutama makuideakin minulla jo olisi, kaakao voisi käydä paremmin kookoksen kaveriksi ja ananasjätskikin voisi olla hyvää! Onneksi reseptin kehittely ei ole yhtään hullumpaa hommaa!
Kehnot kuvat valmiista tuotoksista. Pinkki onpi mansikkaa ja lila  kookos-karhunvatukkaa.


2 kommenttia:

  1. Sä teit sen, vähänkö hienoa! Mä kävelen vaan tuohon kauppakeskukseen ja ostan sieltä. Viimeinen hankinta oli vähän rommirusinaa ja .... suurin osa vaniljaa! Otan yleensä sekoituksen, jossa on makuja samassa suhteessa, siis vähän rommirusinaa ja paljon vaniljaa :-) Viime päivinä vain kurkun kipeys on pitänyt minut poissa pakastimelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mmm... Rommirusina kuulostaa tosi hyvältä. Näin jostain että semmonen kuin Vaarin vanhan ajan vaniljajäätelä on tekemässä tuloaan, ootko sitä koskaan syönyt? Muistan jostain 80-luvulta että se oli tosi hyvää...

      Poista

Kiitos kommentistasi!