perjantai 9. syyskuuta 2011

Hei, meillä leivotaan!

En ole varsinaisesti mikään jauhopeukalo - kun meikäläinen leipoo, ei mikään suju niinkuin Strömsössä.  Yleensä pidättäydyn luottoresepteissäni, joiden tiedän onnistuvan. Neiman-Marcus -cookiesit ovat yksi sellainen, aikaavievä mutta takuuvarmasti ihana herkku. Löysin reseptin joskus samoihin aikoihin kun muutin pois kotoa omaan asuntooni, nämä taisivat olla ensimmäinen leipomukseni omassa kyökissä.

Neiman Marcusit eivät ole mitään kevyttä herkkua, tulee voita ja sokeria ja pariakin sorttia suklaata. Ohje on aika suurta taikinaa varten, minä aina puolitan sen ja silti keksejä tulee monta pellillistä...

Reseptiin liittyy urbaanilegendakin, jossa Neiman-Marcusilla pipareihin ihastunut asiakas haluaa ostaa reseptin ja saakin väärinkäsityksen takia ison laskun NM:ltä. Kiukustunut asiakas laittoi legendan mukaan reseptien kiertoon netissä. Tarina taitaa olla keksitty, mutta pikkuleivät ovat kyllä makoisia. Resepti löytyy monesta paikasta, minä katsoin sen tällä kertaa täältä.

2 kommenttia:

  1. Jos näitä tuli peltitolkulla eivätkä meinaa upota miähen masuun, niin tiedät varmasti, mistä apu Neiman Marcusien tuhoamiseen löytyy :-)

    VastaaPoista
  2. Hyvin on näyttänyt uppoavan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!