lauantai 14. tammikuuta 2012

Lontoo, päivä 4

Päätimme pitää Sivistävän Sunnuntain, eli viettää aikaa jossain muuallakin kuin kaupoissa. Minä olen aina ollut kiinnostunut Tudoreista ja siksi Towerin linnaan pääseminen oli suuri haaveni. Tällä kertaa haave toteutui - suuntasimme aamulla Tower Hillille! Näemmä matka ei ole matka jossei sen aikana pääse koluamaan ainakin yhtä keskiaikaista linnaa... Hih... Onneksi herra Norkku tykkää kierrellä linnoja ja raunioita yhtä paljon kuin minäkin!

Minusta Tower oli oikein kiva ja monipuolinen museoalue, sellainen jossa voisin kuvitella koko perheellä olevan hauskaa. Siellä täällä oli erilaisia pisteitä, jossa sai vaikkapa kokeilla keskiaikaisen soturin kypärää tai kokeilla vaikka jousiammuntaa. Näyttelyt koostuivat hyvinkin erilaisista osa-alueista, näyttelyitä oli mm.keskiaikaisesta arkielämästä, haarniskaherroista, Towerin linnan vangeista ja kuninkaiden villieläintarhasta.

Ja sitten tietysti olivat NE kruununjalokivet. Bling-blingiä oikein koko rahan edestä. Herra Norkku yritti ensin kivenkovaan väittää että niiden oli pakko olla jäljennöksiä, kunnes museon työntekijä toisin todisti. Harvoinpa sitä meikäläinen pääseekään alle puolen metrin päähän kanan munan kokoisesta timantista...


Towerin jälkeen käväisimme vielä British Museumissa - upea paikka ja vielä ilmainenkin! Harmitti että meillä ei ollut kuin muutama tunti viettää, koska tuolla olisi saanut luultavasti menemään vaikka koko päivän! Nyt kerkesimme kuitenkin kiertää Egypti-osaston (hieroglyfit ja muumiot ovat myös must!) sekä Kiina-näyttelyn, jonka jade-kokoelma oli todella kaunis. Sydämeni jätin Curiosities roomiin - tämmöisen kirjaston haluaisin vielä joskus itselleni. :D

Illalla tallasimme pienellä haikeudella Lontoon katuja hotellia kohti, viimeinen ilta...2 kommenttia:

  1. Olipa mukava päästä maistelemaan teidän Lontootanne jo enne live-tapaamista ! Varmasti mieliinpainuva reissu molemmille :-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!