Itse esitys perustuu tunnettuun kiinalaiseen näytelmään, se kertoo kahdesta miehestä, jotka viettävät kolmen tien risteyksessä olevassa majatalossa yön. Syystä tai toisesta, herrat epäilevät toisiaan ja yön pimeydessä toinen hiipii toisen huoneeseen miekkansa kanssa. Syntyy erikoinen kaksintaistelu, miehet etsivät vihollistaan pimeässä haparoiden. Loppu onkin sitten komiikkaa ja näyttäviä koreografioita.
Peking-oopperassa eli Jingjussa on akrobaattisia elementtejä, laulua, taistelulajeja ja symboliikkaa. Taustalla soi kiinalainen musiikki, joka aina hetkeksi taukoaa, kuin korostaakseen yöllisen taistelun hiljaisuutta. Mielenkiintoinen tyylikeino tämäkin!
Jingjun roolikategoriat on määritelty tarkkaan; on dan eli naisroolit, sheng eli miesroolit, maalattu kasvoinen jing-hahmo, joka yleensä edustaa karkeaa mutta oikeudenmukaista miestä sekä chou-klovni, joka on ikäänkuin kansan edustaja. Kolmen tien risteyksessä mukana oli selkeästi nuori sheng-soturi (kuvassa sinivalkoisessa asussa) sekä chou (ruskeassa asussa). Hahmojen päätyypit jakautuvat vielä moniksi alalajeiksi, joista jokaisen asussa ja meikissä on omat sääntönsä. Meikin tarkoituksena on viestiä henkilön luonteesta, esimerkiksi punainen väri viittaa rehelliseen ja hyvään henkilöön, valkoinen taas epäluotettavaan.
Kolmen tien risteyksessä oli oikeasti hauska ja näyttävä esitys, siitäkin huolimatta että lavasteena oli yksi ainoa pöytä. Taistelukohtauksissa oli vauhtia ja chou piti huolen siitä että yleisöä nauratti. Kivaa että nykyisin järjestetään tällaisia kurkistuksia toiseen kulttuuriin... Suosittelen!
Suomalaiset näyttelevät Pekingin oopperaa? Uskomatonta:) Olen nähnyt esityksiä Pekingissä ja tosiaan pieni määrä lavasteita, uskomattomat asut ja älytön hauskuus kuulostaa juuri aidolta meiningiltä!
VastaaPoistaMissäköhän näiden esiintymistä pääsisi katsomaan?
Seurue on nimeltään Wusheng Company ja luulisin että heidän Facebook-sivuiltaan voi löytää lisää tietoa esityksistä:
Poistahttp://www.facebook.com/pages/Wusheng-company/121200907960645