keskiviikko 10. elokuuta 2011

Tunnelmia Porvoosta

Oli kaunis kesäpäivä (niitähän tänä kesänä riittänyt!) joten päätimme hypätä autoon ja tehdä oikean kesäretken Porvooseen. Porvoo on loistopaikka pikkuretkelle, vanhan kaupungin mukulakivikadut ja suloisen värikkäät talot oikein kutsuvat tutkimaan kujia ja puoteja. Vanhojen porvoolaisten hengen voi melkein vieläkin tuntea.
Kirkon pihamaalta löysimme tällaisen herran. Schauman sanoi patsaan nimikyltti.Nautimme kahvit hotelli ja kahvila Onnissa, joka sijaitsee  kirkkoa vastapäätä, pihalta näkyvät maisemat olivatkin komeat.


Kirkkotorilla sijaitsee myös Pieni suklaatehdas, symppis pieni liike. Konvehteja valmistettiin ihan  kirjaimellisesti silmien edessä.


Pirun portaat. Portaat ovat muodostuneet kallioon luonnonmukaisesti ja tarina kertoo porvoolaisten uskovan itse Pirun olleen asialla. Portaat kuitenkin löytyvät kirkon läheisyydestä...

Porvoon vanhan kaupungin taloissa on käytetty väriä,  siitä minä pidän. Elämä onkin turhan harmaata,  olisi mukavaa asua keltaisessa talossa jossa on sininen ovi.

Raatihuoneen torille vie viehättävä pikku kuja.


Ikkunaluukut, joissa on sydän. Söpöä, eikö?


Siirtomaatavarakauppa Skafferiessa oli myynnissä kaikenlaisia herkkuja, teestä hilloihin  ja nekkuihin.

Monissa joen varren taloissa toimii nykyisin kirpputoreja.  Me emme tehneet löytöjä,  mutta katselukin on mukavaa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!